Bezienswaardigheden in Madrid

Bezienswaardigheden in Madrid: Plaza Mayor Madrid

Bezienswaardigheden in Madrid: Plaza Mayor Madrid

Madrid is de grootste stad van Spanje en heeft voor toeristen veel te bieden. Madrid kenmerkt zich door haar veelzijdigheid aan bezienswaardigheden, maar daarnaast heeft Madrid een overvloed aan leuke pleintjes, barretjes, terassen en goede restaurants. Madrid staat verder bekend om het nachtleven en voor overdag zijn er veel winkels. Kortom: Madrid is de perfecte stad voor een stedentrip. Wij hebben alvast een overzicht gemaakt van een aantal bezienswaardigheden in Madrid die je zeker niet mag missen als je naar deze fantastische stad gaat.

Plaza Mayor

Plaza Mayor is een centraal gelegen plein en is een van de belangrijkste pleinen in Madrid. Het ligt slechts een paar honder meter van een ander bekend plein, Puerta del Sol. Plaza Mayor is de locatie geweest van vele verschillende activiteiten, zoals markten, stierenvechten, voetbalwedstrijden en publieke executies. Het Plaza Mayor heeft een cirkel oude en traditionele winkels en cafés onder de galerijen en is daardoor zeker de moeite waard om te bezoeken. Vergeet ook niet om de markt “Mercado de San Miguel” te bezoeken, die achter het plein ligt.

Prado Museum Madrid

Als je in Madrid bent, dan moet je zeker even naar het Prado Museum gaan. Dit prachtige museum heeft een adembenemende collectie aan schilderijen en tekeningen. De Prado collectie bevat momenteel 7.600 schilderijen, 1.000 beelden, 900 munten, 4.800 prenten en 8.200 schilderijen en is daardoor een van de grootste musea ter wereld. Het Prado museum is een van de bekendste bezienswaardigheden in Madrid.

Parque del Buen Retiro

Bezienswaardigheden in Madrid: Parque del Buen Retiro

Bezienswaardigheden in Madrid: Parque del Buen Retiro

Wat het Central Park is voor New York en het Vondelpark voor Amsterdam, is Parque del Buen Retiro voor Madrid. Het ligt vlak achter het Prado Museum en is het populairste park van de stad. Vooral op zondag bezoeken Madrilenen dit park om te wandelen, te kijken naar de talloze straatartiesten of om een spelletje jeu de boules (petanca) te spelen. Het is ook fantastisch om een fiets te huren en dit park zelf op de fiets te ontdekken. Ook is het mogelijk om een bootje te huren en een rondje te varen op het meer in het midden van het park.

Koninklijk Paleis

El Palacio Real is het koninklijke paleis van Madrid. Dit is niet het paleis waar de koning woont, maar dit is de werkplaats van de koning. Het paleis heeft 3418 kamers en is het op een na grootste paleis van Europa. In het paleis is nog altijd veel pracht en praal uit de voorgaande eeuwen en en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het wordt ook wel gezien als een van de mooiste bezienswaardigheden in Madrid.

Ontdek de belangrijkste musea in Madrid met korting

Bezoek in Madrid 3 van de belangrijkste musea ter wereld met één kaart met korting. In Madrid bevinden zich de drie belangrijkste kunstgalerijen ter wereld. Deze musea, welke zich in een straal van één kilometer van elkaar bevinden, staan bekend als de Gouden Driehoek van Madrid. De musea die je kunt bezoeken met korting zijn het Prado Museum, Thyssen-Bornemisza en het Reina Sofia museum. Met deze kaart heb je niet alleen een prijsvoordeel, maar loop je ook nog eens de wachtrij voorbij. Wil je gebruik maken van deze kortingskaart? Koop dan nu de tickets online!