Centro de Arte Reina Sofia

Centro de arte Reina Sofia

Centro de arte Reina Sofia

Centro de Arte Reina Sofia is een moderne kunstgalerie waar je werk zult vinden uit de 20e eeuw van o.a. Picasso, Dali, Numan, Roberta Matta en Le Cobursier. Daarnaast is er een onderzoeksbibliotheek, een boekenwinkel, souvenirs-shop en een café. Als je van kunst houdt, is dit museum zeker een bezoekje waard!

Het gebouw zelf is vrij saai, het museum is ondergebracht in een voormalig ziekenhuis. De nieuwe vleugel (2005) doet meer recht aan wat er in het gebouw is te zien. De collectie is indrukwekkend en chronologisch opgebouwd: in zaal 1 zie je werk uit het begin van de 20e eeuw om in zaal 45 te eindigen met kunst van hedendaagse artiesten, zoals het enorme beeldhouwwerk Toki Egin van Eduardo Chillida.

Kunstwerken van o.a. Picasso, Miró en Dali

Waar het Prado zich richt op oude meesters, richt het Centro de Arte Reina Sofia zich op moderne kunst. De grootheden uit de Spaanse moderne kunst zijn Pablo Picasso, Salvador Dali en Joan Miró en die staan dan ook centraal in dit museum. Daarnaast ziet u er werk van Juan Gris, Jorge Oteiza, Pablo Gargallo, Julio Gonzalez, Eduardo Chillida en Antoni Tàpies.

In het museum is veel ruimte gereserveerd voor Salvador Dali, van zijn eerste werk (het landschap rond zijn geboorteplaats Figueres) tot de surrealistische schilderijen waarmee Dali beroemd is geworden.

Er is een gratis Engelstalig boekje dat uitleg geeft over de geëxposeerde werken. Geregeld zijn er tijdelijke tentoonstellingen en vergeet niet een bezoek te brengen aan de bibliotheek, want ook die is indrukwekkend: 100.000 boeken, circa 3500 opnamen en 1000 video´s.

Centro de Arte Reina Sofia

Adres: Calle Santa Isabel 52
Openingstijden: 10.00-21.00 (gesloten op dinsdag, zondag 10.00-14.30)
Toegangsprijs: €8,00, jonger dan 18 jaar en 65+ gratis
Gratis toegang voor iedereen: maandag en woensdag t/m zaterdag 19.00-21.00, zondag 13.30-19.00

Heb je geen zin om lang in de rij te staan? Boek dan hier alvast je ticket vooraf en vermijd de lange wachtrij!