Faro de Madrid

Faro de Madrid

Faro de Madrid

Eén van de uitkijkpunten van Madrid is de Faro de Madrid toren. Deze 92 meter hoge toren biedt je een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad. De toren werd in 1992 onder leiding van Salvador Perez Arroyo gebouwd. In dat jaar vonden namelijk de Olympische Zomerspelen plaats in Barcelona en werd de Wereldtentoonstelling gehouden in Sevilla. De Faro de Madrid is een toonbeeld van de moderne architectuur.

Op de vloer staat aangegeven waar de belangrijkste attracties van de stad zich bevinden. Op een heldere dag kun je zelfs de bergtoppen van de Guadarramas zien, bijna 100 kilometer ver. Deze attractie trekt overigens niet veel toeristen, omdat de Faro buiten het centrum van Madrid staat.

Fantastisch uitzicht vanaf Faro de Madrid

Tijdens uw stedentrip naar Madrid kunt u natuurlijk ook besluiten een bezoekje te brengen aan deze interessante toren. Voor 1.50 kunt u met een lift naar de top. Omdat de toren redelijk buiten het centrum ligt zul je er niet veel toeristen treffen. Het is om deze reden dan ook vaak erg rustig. Let wel goed op, er wordt vaak gewerkt aan de toren waardoor het uitizichtplatform vaak gesloten is voor publiek.

Faro de Madrid

Adres: Av. de los Reyes Católicos
Let op: De toren was al enige jaren gesloten, maar is sinds begin 2015 weer heropend en in al haar glorie te bewonderen!