Kathedraal van Madrid

Kathedraal van Madrid

Kathedraal van Madrid

De Kathedraal van Madrid, de Catedral de la Almudena, is de bekendste kathedraal van Madrid en is ook zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je stedentrip naar Madrid. De kathedraal heeft door de jaren heen veel doorstaan voor het veroorzaken van een controverse door het contrast van hun stijlen, neoklassieke buitenkant, neo-gotische interieur en neo-romaanse crypte. Het resultaat van de verschillende veranderingen in hun projecten. Er waren 6 architecten die de leidig haden om het gebouw in meer dan 100 jaar te bouwen. De opening was in 1993 en paus Johannes Paulus II was verantwoordelijk.

De kathedraal bevindt zich tegenover het Koninklijke Paleis en is 104 meter lang en 76 meter breed. In het midden bevindt zich een koepel met een diameter van 20 meter. De Almudena-kathedraal is het belangrijkste religieuze gebouw van Madrid en de eerste kathedraal gewijd buiten Rome. Op 15 juni 1993 werd de kathedraal ingewijd door paus Johannes Paulus II.

Binnen vindt u een museum met kostbaarheden die de geschiedenis van het bisdom van Madrid vertellen. Het museum heeft twaalf kamers waarin u van mozaïeken tot ornament schilden en Episcopalen te zien krijgt. Het bezoek laat de Patrons van Madrid zien: La Virgen de la Almudena en San Isidro Labrador, en een reis door het leven van de Kerk door de zeven sacramenten. Het museum is klein, maar het bezoek is interessanter dan het lijkt op het eerste gezicht.

Tijdens uw verblijf in Madrid kunt u van de gelegenheid gebruik maken om deze prachtige kathedraal te bezoeken. Hoewel het geen bouwkundige of historische belang heeft wat de andere Europese kathedralen wel hebben is een bezoek waard vanwege de uniciteit, de moderne schoonheid en de grootte. Mis niet de indrukwekkende crypte.

Kathedraal van Madrid

Adres: Calle Bailen 10
Openingstijden: 10.00 – 19.30
Zondag: 10.30 – 12.00 en 13.30 – 19.00