Lunchen Madrid

Lunchen Madrid

Lunchen Madrid

Voor veel Nederlanders is het Spaanse eetritme een reden tot verbazing. Zowel het ontbijt, de lunch als het avondeten kent zijn eigen eigenaardigheden. Althans, in de ogen van de Nederlandse toerist die een weekendje in Madrid is. Voor de Spanjaarden is hun dagritme op eetgebied de normaalste zaak van de wereld. Als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, zie je de fraaie kanten van de Spaanse eetcultuur. Lees verder en verzamel onze 5 tips voor lunchplekken in Madrid.

Lunchen: voor Madrilenen de hoofdmaaltijd van de dag

Het ontbijt is volgens vele voedingsdeskundigen de belangrijkste maaltijd op een dag. Om dat erin te krijgen in Madrid kost nog wel een generatie. Als het er al in komt. En waarom zouden Madrilenen? Door het compleet andere klimaat dan in Noord-Europa is een ander voedingspatroon niet vreemd. Sterker, misschien wel verstandig. Hoe dan ook: pas rond een uur of tien loopt de Madrileen naar een cafetaria om de hoek voor een café con leche met een croissant of mini-broodje kaas of Spaanse ham. Net voldoende om het uit te zingen voor een lekkere, uitgebreide lunch om half twee, twee uur. Dan is het tijd om te lunchen en juist in hoofdstad Madrid is dit eetmoment op de dag het meest van belang. Sta dus niet gek te kijken als je om half een bij een restaurant aankomt en de serveerster meldt dat je nog een klein uurtje moet wachten voor je aan tafel kunt.

Lunchen Madrid: de 5 beste tips voor lunchtentjes

Lunchen Madrid – Tip 1: Taberna el Sur

De lat ligt hiermee gelijk hoog. Kwalitatief goed eten, authentieke ambiance, fraai decor en goede prijs/kwaliteit-verhouding. De bediening is zeer gastvrij en Taberna el Sur scoort dan ook hoog op review-sites op deze onderdelen. Midden in het centrum, vlakbij metrohalte Anton Martin en op loopafstand van Puerta del Sol. En Spaanser krijg je het echt niet.
Adres: Calle Torrecilla Del Leal 12, 28012 Madrid, Spanje

Lunchen Madrid – Tip 2: Taberna Origen

Lunchen in Madrid

Lunchen in Madrid

Aan de westelijke rand van Madrid-centrum, nabij het Palacio Real, zit een pareltje om te lunchen: Taberna Origen. Een bijzondere keuken, volgens het moderne fusion-principe. “Spotgoedkoop voor veel te lekker eten!”, zoals ze naast mijn tafeltje opmerkten bij vertrek. De chef-kok accepteert geen middelmatige ingrediënten en dat proef je. Let op: de bediening spreekt geen woord Engels.
Adries: C/Juan Alvarez Mendizabal 44, 28008 Madrid, Spanje

Lunchen Madrid – Tip 3: Pajaritos Mojados

Natuurlijk moet je ´s avonds in de wijk La Latina zijn voor het bruisende uitgaansleven van Madrid. Maar ook als je op zoek bent naar leuke tentjes om te lunchen zit je in dit district goed. In het bijzonder verdient Pajaritos Mojados een vermelding. Klein, fijn en geweldig om er tijdens lunchtijd te zijn. Hier zijn ze instaat om van simpele gerechten, denk aan een lekkere hamburger, iets verrassends te maken. Tip: wees op tijd, dus rond half twee, vanaf twee uur is het bomvol.
Adres: Calle Del Humilladero, 3 | Detras Del Mercado de la Cebada, 28005 Madrid,

Lunchen Madrid – Tip 4: Abaceria Tapas Lambuzo

Uiteraard is er in hoofdstad Madrid een enorm aanbod van Tapas Restaurants. Van slechte tot hele goede. In deze laatste categorie past Abaceria Tapas Lambuzo. Geïnspireerd op de Andalusische keuken, de eigenaar heeft zijn roots in Cadiz liggen, is het een komen en gaan van overheerlijke gerechten. Van salmorejo, ortiguillas, costillitas de cordero tot en met embutidos. Vriendelijke bediening, goed geprijsd en centraal. Gewoon doen!
Adres: Calle Conchas, 9, | esquina con Costanilla de los Angeles, 28013 Madrid

Lunchen Madrid – Tip 5: Vinos de Bellota

Dat mensen in dit restaurant op een dag zowel komen lunchen als dineren, zegt genoeg. Een topper in het centrum, vlakbij het Retiro Park. Zowel het eten, meditterraans, als de wijnen zijn van hoog niveau. Gastvrijheid, service, sfeer en een aantrekkelijke prijs maken het helemaal af. Favoriet onder zowel locals als toeristen. Ook hier geldt, wees er vroeg bij voor je misgrijpt!
Adres: Antonio Acuna 27 | Doctor Castelo 3, 28009 Madrid,Spanje