Restaurants in Madrid

Restaurants in Madrid

Restaurants in Madrid

In Madrid zijn veel typisch Spaanse tapasbarretjes en trendy restaurants te vinden. Wil je echt het typisch Spaanse eten proeven, mijd dan de trendy restaurants in Madrid en kies voor de wat “simpel ingerichte restaurants” met TL-verlichting. De keuken is hier vaak zeer goed en je ziet er meer lokale gasten dan toeristen.

Wij hebben alvast een opsomming gemaakt van een aantal restaurants in Madrid die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je verblijf in Madrid.

Top 5 restaurants in Madrid

Arce

Op zoek naar een restaurant met echt Spaans culinair eten? Dan ben je bij restaurante Arce aan het goede adres. De chef, I’aki Camba, komt meestal gezellig naar je toe om samen met jou een lekker gerecht uit te kiezen. Hij staat bekend om zijn aangepaste versies van traditionele Baskische recepten met voornamelijk verse vis en wild. Denk bijvoorbeeld aan een salade van verse sint-jakobsschelpen en een oven gebakken stoofschotel met vers eekhoorntjesbrood. Er zijn ook vaak bijzondere seizoensgebonden wildgerechten zoals fazant en de houtsnip! Het is niet goedkoop maar dan heb je ook wat!

Al Natural

Al Natural is een vegetarisch restaurant in het centrum van Madrid. Je kunt bij Al Natural terecht voor zowel de lunch als het diner, waarbij je kunt kiezen uit ruim 60 maaltijden. In de vegetarisch en mediteraanse keuken worden gezonde, biologische maaltijden bereidt, vrij van vet én zorgen voor een snelle spijsvertering. De inrichting van Al Natural is versierd met fruit, groenten en grote bloemen. De sfeer is relaxed en comfortabel, dus voor een leuke, gezonde avond in Madrid moet je bij Al Natural zijn!

Ginos

Heb je eventjes genoeg van alle Spaanse tapas en heb je zin in een overheerlijke steenoven-pizza, een verse pasta of misschien wel een heerlijk stuk vlees, bereidt op Italiaanse wijze? Ga dan zeker even langs het restaurant Ginos in Madrid. Ook wel leuk om te weten is dat een groot gedeelte van het restaurant onder de grond ligt en heel mooi aangekleed is waardoor het eten nog lekkerder smaakt.

Café comercial

Café Comercial is de ontmoetingsplek in Madrid bij uitstek. Overdag mag het er wat stilletjes uitzien, ‘s avonds zit het bomvol. Het café dateert uit het jaar 1887 en wanneer je door de, bijna antieke, deuren naar binnen loopt lijkt de tijd hier stil te hebben gestaan. Nog steeds wordt er koffie en warme chocolademelk geserveerd, nog steeds staan er tafels met marmeren bladen en nog steeds is het hier gezellig druk. Blijkbaar wilde de eigenaar laten zien toch een beetje met de tijd mee te gaan, want je kunt er internetten. Dus bestel een broodje en wat drinken en neem even contact op met het thuisfront.

Dolce Amore

Als je bij Plaza Mayor de Calle de Toledo inloopt kom je via het poortje bij het restaurant Dolce Amaro terecht. In dit leuke straatje kun je heerlijk in de zon op het terrasje zitten, terwijl je geniet van een lekkere Italiaanse gerechten. Zodra je op het terras gaat zitten en je de vraag ‘para comer’ met ‘si’ beantwoord, wordt de tafel gedekt met een tafelkleedje en kun je genieten van je lunch of diner. Leuk detail bij de bar zijn de kleine afvalbakjes (zie foto), deze vind je in meer restaurants en bars en zijn erg handig voor servetjes wanneer je een tapa hebt gegeten.