Tapas in Madrid

Tapas in Madrid

Tapas in Madrid

In Madrid kun je bijna alle kleine hapjes (tapas) uit het land krijgen. Enkele bekende zijn: Tortilla de patata – omelet van aardappel, die op allerlei manieren wordt geserveerd: gesneden, op een broodje of in een broodje. Met of zonder ham, enz. Patatas bravas – een typisch Madrileens gerecht: gefrituurde aardappels in een hete paprikasaus. Iberico – deze ham van de poot van een varken wordt door velen beschouwd als de beste ham ter wereld. Je kunt het in droge, zeer dunne plakjes krijgen, maar ook met olijfolie of tomaten. Salchicha – staat voor worstje, al bestaat er bijvoorbeeld de ook bij ons bekende ‘chorizo’. Gambas – in Madrid is het eten van gekookte, maar inmiddels koude garnalen een delicatesse. Een goed tapasrestaurant herken je dan ook aan de vele koppen van garnalen die op de grond liggen. Callos a la Madrileña – voor sommigen en gruwel gerecht, maar Madrilenen zijn dol op slachtafval.

Wil je tapas in Madrid eten, dan heb je genoeg keuze, want in iedere wijk vind je genoeg leuke restaurants waar je typische Spaanse en Madrileense tapas kunt eten. Wij hebben een paar leuke restaurants voor je op een rijtje gezet als je tapas in Madrid wil gaan eten.

Tapas in Madrid €5 tips

El tigre

Madrid heeft net zoals restaurants in Madrid genoeg typische,kleine tapasbarretjes. El Tigre is op dit moment heel erg in trek, voor jong en oud. Vooral omdat deze tapasbar heel authentiek is waardoor je de Spaanse cultuur letterlijk en figuurlijk proeft. Ook hier kun je voor een paar euros een heerlijke lunch nuttigen.

Lateral

Lateral is een van de betere tapas restaurants in Madrid. Niet alleen de sfeer, de bediening maar ook vooral het eten is fantastisch. Elke tapa is met aandacht bereidt en heeft een overvloed aan smaak. Dit in combinatie met een Spaanse wijntje en je avond kan niet meer stuk. Als je op zoek bent naar gezelligheid, prachtig interieur, Spaanse warmte en smaakvol eten dan ben je bij Lateral aan het perfecte adres. El Lateral heeft meerdere vestigingen in Madrid. In Tribunal vind je dit restaurant en op Plaza de Santa Anna vlakbij Sol.

Cien montaditos

Tapas in Madrid - Cien montaditos

Tapas in Madrid – Cien montaditos

Een montadito is een klein belegd broodje. Het concept van 100 montaditos is heel simpel: je neemt een bestelformuliertje van de tafel, kruist aan wat je wilt eten en drinken, je rekent af en wanneer je bestelling klaar is wordt je naam omgeroepen. De hapjes zijn klein, zodat je lekker veel kunt proeven. Er worden 100 broodjes (vandaar de naam 100 montaditos) en daarnaast kun je kiezen uit salades en bijgerechten. Het is een goede optie om hier te gaan eten als je geen trek hebt in een heel menu of als je niet kunt wachten tot de Spaanse lunchtijd. Ze hebben meerdere vestigingen in Madrid

Taberna Malaspina

In Madrid heb je overal restaurantjes waar je goedkoop, lekker en veel kunt eten. Een leuk restaurantje dat aan deze eisen voldoet is Taberna Malaspina; het zit er altijd vol met lokale bewoners. Ik raad je dan ook aan om voor 20.00 uur binnen te lopen, ook al is dat voor Spaanse begrippen redelijk vroeg. Ze hebben een uitgebreide wijnkaart, heerlijke koude en warme tapas, grote salades en natuurlijk ook de bekende croquettas. Als je typisch tapas in Madrid wilt eten, dan is dit de plek waar je naar toe moet gaan.

Casa Alberto

In Casa ALberto in deze literaire buurt kan je heerlijk van tapas genieten aan de bar. Je kan ook aan een tafeltje plaats nemen om een iets uitgebreidenere maaltijd te nuttigen. Specialiteiten zijn gefrituurde inktvis, schelpdieren in een vinaigrette saus, chorizo in cidersaus en verschillende soorten gebakken of geroosterd lam. Als je goed om je heen kijkt, zie je elementen uit de Spaanse geschiedenis voorbij komen, zoals het stierenvechten, graveringen en reproducties van oude meesters. Deze eetgelegenheid vindt je terug in de literaire wijk Huertas.