Vervoer in Madrid

Openbaar vervoer in Madrid

Vervoer in Madrid - De bus

Vervoer in Madrid – De bus

Madrid; een prachtige stad waar je stedentrip zeker zal slagen. Een stad met een tropisch klimaat, heerlijke restaurants, prachtige bezienswaardigheden en een heel groot openbaar vervoer netwerk. Erg handig om te weten hoe dit nu precies werkt en hoe je jezelf het best van A naar B verplaatst. Er zijn een aantal mogelijkheden voor het openbaar vervoer in Madrid. Je kunt gebruik maken van de metro, de lijnbussen, taxi’s en sinds kort ook van Bici Madrid, je kunt een pas kopen voor een aantal dagen en daarmee een e-bike of normale fietse huren. Klik hier voor meer informatie over Bici Madrid Wil je liever de stad ontdekken met Nederlandse gids, reserveer dan nu hier.

Metro in Madrid

Om te beginnen kun je gebruik maken van de metro. Er zijn in totaal 12 verschillende lijnen met een lengte van in totaal 324 kilometer. Het bruisend centrum en het middelpunt van Madrid en Spanje is metrostation Puerta del Sol. Dit is de rode lijn 2. Handig is om aan het begin een kaartje van het metrostelsel te vragen. Zo kun je makkelijk vinden welke lijn je moet pakken om naar je bestemming te komen.

De metro rijdt elke dag van 6 uur in de ochtend tot 2 uur ‘s nachts. Het kan per metrolijn wat verschillen, dus plan je reis van te voren. Mocht je de laatste metro niet halen, dan is de taxi een goede en betaalbare optie.

Lijnbussen in Madrid

Als toerist kun je er ook voor kiezen om met de lijnbus te reizen. Er zijn verschillende busmaatschappijen die dit verzorgen. Dit brengt verschillende reistijden met zich mee. Persoonlijk raad ik de bus niet aan omdat dit niet zo comfortabel is en omdat je er niet altijd van op aan kunt. De metro rijdt standaard om de aantal minuten, dit staat ook aangegeven op een bord. Mocht je er toch gebruik van willen maken; je kunt reizen met je metrokaartje. Elke busrit kost 1 ticket.

Reizen van/naar het vliegveld in Madrid

Taxi in Madrid

Taxi in Madrid

Er is een hele goede verbinding met de metro van htet vliegveld naar het centrum van Madrid.  Om in en uit de airport te komen moet je om te beginnen een toeslag betalen van 3 euro. Vervolgens kun je een ticket kopen voor de metro. Het goedkoopst is om een tienritten kaart te kopen aangezien het heel handig en goedkoop is om deze aan te schaffen. Als je landt op Madrid Barajas kun je de roze lijn 8 nemen om naar je bestemming te komen. Als je in de buurt van Puerta del Sol verblijft, ook wel Vodafone Sol genoemd, neem dan de roze lijn, vervolgens stap je over op de donkerblauwe lijn bij Nuevos Ministerios, bij Tribunal stap je uit om over te stappen naar de lichtblauwe lijn met eindbestemming Puerta del Sol.

Fietsen in Madrid

Naast bovengenoemde manieren kun je ook lekker fietsen in Madrid. Een manier van transport die steeds meer upcoming is. Groen en verantwoord reizen. Fietsen in Madrid is heel veilig en er worden meer en meer fietspaden aangelegd omdat de locals ook meer fietsen. Je kunt gebruik
maken van Bici madrid. Je kunt voor een aantal dagen een kaart kopen waarmee je gebruik kunt maken van de fietsen. Op punt A haal je ze op en op punt B, bijvoorbeeld op een markt stal je ze bij een herkenbare fietstenstalling. Zo wordt het zoeken naar een stalling en voornamelijk diefstal voorkomen. Meer informatie over fietsen in Madrid.

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden qua vervoer in Madrid!