Malasaña

Malasaña

Malasaña

Deze wijk ligt ten noorden van Gran Vía en staat nog steeds een beetje bekend als rustige wijk met veel 19e eeuwse straatjes. Deze zijn onlangs opgeknapt en sindsdien komen er steeds meer jongeren. De clubs, rockcafé’s en bars zijn minder trendy dan in Chueca, er hangt wel een relaxte sfeer en de prijzen zijn er lager. Hét plein in deze wijk is Plaza del Dos de Mayo. Tijdens het festival San Isidro in mei is dit één van de plekken waar ‘s avonds concerten, fairs en feesten worden georganiseerd.

Bezienswaardigheden in Malasaña

In straten tussen Fuencarral en San Bernardo zijn de leuke café’s, bars en restaurants te vinden. Ook in de richting van Gran Vía, zoals Corredera Baja de San Pablo zijn betaalbare restaurantjes te vinden. Calle San Vicente Ferrer maar ook Calle La Palma en Calle Divino Pastor staan bekend om de juwelierszaken en ambachtswinkeltjes. Leuk om te ontdekken zijn de 19e eeuwse reclametegels en uithangborden in de straat San Andrès.
De buurt ten westen van Calle San Bernardo staat beter bekend als ‘Conde Duque’, vernoemd naar het monument Centro Cultural Conde Duque. Dit monument is gebouwd tussen 1717 en 1745. Deze grote barakken zijn gebouwd voor de bewaking van Koning Philip V. Vlakbij is ook het Museo Municipal de Arte Contemporáneo en het Palacio de Liria.