Salamanca

Salamanca

Salamanca

De stadse wijk Salamanca ligt ten oosten van Gran Vía en de wijken Chueca en Huertas. Het is een levendige en drukke wijk waar veel verkeer is (behalve op zaterdagmorgen). Salamanca staat bekend als de ‘rijke’ buurt van Madrid met de meest trendy en luxueuze shops, chique restaurants en dure hotels. Rond Calle Juan Bravo zijn stijlvolle bars en discotheken te vinden en ten oosten van Calle Goya vind je het iets betaalbare winkelgebied.
In Salamanca zul je een futuristische architectuur ontdekken, net als de prachtige standbeelden en fascinerende musea. Zo is het Museo Arqueológico Nacional aan te raden voor een bezoekje, maar ook het Museo Lázaro Galdiano, Museo Sorolla en Museo de Ciencias Naturales zijn zeker de moeite waard.

Bezienswaardigheden in Salamanca

Als je in Madrid bent dan hoort een bezoek aan het voetbalstadion Santiago Bernabéu er eigenlijk wel bij (ook al houd je echt niet van voetbal). Dit is de thuishaven van voetbalclub Real Madrid en een wedstrijd bijwonen (voor maar iets van €10,-). is helemaal leuk, want je er hangt echt een prima sfeertje.
Het zeer bekende en mooie park El Retiro ligt in de wijk Salamanca. Hier kom je veel straattheater tegen en kun je heerlijk in het gras liggen of een bootje huren op het meer.