Wat te doen in Madrid

Wat te doen in Madrid

Madrid is de hoofdstad en grootste stad van Spanje en is beroemd om vele facetten die deze stad te bieden heeft. Hieronder volgt een kleine opsomming van een aantal leuke bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen als je in Madrid bent.

1. Plaza Mayor

Plaza Mayor is de locatie geweest van verschillende activiteiten, zoals markten, stierenvechten, voetbalwedstrijden en publieke executies. Op dit moment is het een toeristische trekpleister en heeft Plaza Mayor nog steeds een cirkel oude en traditionele winkels en cafés onder de galerijen.

2. Mercado de San Miguel

Achter Plaza Mayor ligt Mercado de San Miguel. Deze versmarkt is vergelijkbaar met de Boqueria in Barcelona, maar de uitstraling van deze markt is moderner dan de markt in Barcelona. Het is zeker de moeite waard om te gaan lunchen op el Mercado. De verse producten worden direct bereid en de gerechten worden voor een betaalbare prijs aangeboden.

3. Koninklijk Paleis van Madrid

Wat te doen in Madrid

Wat te doen in Madrid

Het Koninklijk Paleis van Madrid is het werkpaleis van de Koning van Spanje. Het is het grootste paleis van Europa en dateert uit de 18e eeuw. De belangrijkste bezienswaardigheden van het paleis zijn: Escalera principal (het grote trappenhuis), Salón de Trono (troonzaal) en de comedor del Gala (gala eetzal).

4. Estadio Santiago Bernabéu

Het voetbalstadion van Real Madrid is niet alleen interessant voor de voetbalfan, maar het is voor iedereen leuk om een bezoek te brengen aan een van de grootste voetbalstadions van Europa. Tijdens de stadiontour kom je in het museum, neem je een kijkje in de kleedkamers van spelers en loop je via de catacombe het veld op naar de prachtige grasmat. Baja Bikes biedt ook een Bernabéu Fietstour aan. Tijdens deze tour fiets je door het oude centrum, langs meerdere bezienswaardigheden en breng je een bezoekje aan het Bernabeu stadion.

5. Parque del Buen Retiro

Wil je even de drukte van de stad ontvluchten, dan is Parque del Buen Retiro de plek waar je moet zijn. Dit prachtige park heeft van alles te bieden. Je kan o.a. met een bootje varen, een wandeling maken en genieten van de mooie omgeving of natuurlijk fietsen huren en een stuk door het park fietsen. Het is zeker de moeite waard om hier even de tijd voor te nemen en te genieten van dit mooie park!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *