Mercado San Miguel

Mercado San Miguel

Mercado San Miguel

De Mercado San Miguel is een historische en monumentale markt in het hart van Madrid. Op deze markt vind je een uiteenlopend assortiment aan etenswaren met een aantal dingen in het gemeen: kwaliteit, vers en seizoensgebonden. Je kan deze markt dan ook gerust een culinaire markt noemen! Het gebouw waarin de markt plaatsvindt dateert al uit 1909 en is al een bezienswaardigheid op zich. Het mooie van deze markt is dat je er niet alleen kunt kopen, maar ook kunt proeven! Deze markt is een must voor culinaire fijnproevers! De Mercado San Miguel telt maar liefst 33 verschillende ´kraampjes´, waar je allerlei tapas en andere lekkere hapjes en drankjes kunt halen om deze vervolgens bij één van de tafeltjes in het midden van Mercado San Miguel op te eten/drinken. Lekker buiten in het zonnetje kan ook natuurlijk!

Het verhaal achter Mercado San Miguel

n 2003 werd de Mercado de San Miguel gekocht door ´El Gastronomo de San Miguel´, een groep individuen met architecturale en gastronomische belangen. In 2009 heeft de markt dan ook een meer gastronomische invulling gekregen. Hiervoor is de structuur van het gebouw aangepast, maar gelukkig zijn de historische aspecten wel bewaard gebleven. Naast de verse producten die je hier nog steeds kunt kopen (zoals vis, fruit en groenten), worden er nu ook verschillende delicatessen en tapas verkocht. Daarnaast worden er ook zelfs boeken verkocht. Het is dan ook een populaire ontmoetingsplek geworden in Madrid. In het midden van de markt staan er tafeltjes waar de gekochte lekkernijen genuttigd kunnen worden. De prijzen liggen hier wel iets hoger dan gemiddeld (voor Spaans begrippen).

Tientallen jaren lang was de De Mercado San Miguel de meest ruime en moderne markt van het land en daardoor een groot succes. Tegen het einde van de 20e eeuw begon de markt echter in verval te raken, door de toenemende concurrentie van gemoderniseerde supermarkten.

Adres:
Plaza San Miguel

Openingstijden:
Zo t/m wo: 10.00 – 24.00
Do t/m za: 10.00 – 2.00