Winkelen in Madrid

Tijdens je stedentrip naar de Spaanse hoofdstad is het natuurlijk ook leuk om te winkelen in Madrid. Wellicht wil je wat anders kopen dan wat je ook in Nederland zou kunnen kopen. Tijdens het winkelen in Madrid kom je echt allerlei soorten winkels en kleine winkeltjes tegen. Er zijn honderden winkels in Madrid, tientallen markten en ook heel veel speciaalzaken.

Winkelcentra in Madrid

Er zijn drie grote winkelcentra in Madrid. Ze liggen in de wijken Centro, Chueca en Salamanca. In het Centro is de grootste winkelketen van Spanje gevestigd, namelijkEl Corte Inglés. In Chueca zit El Marcado de Fuencarral. Dit is een winkelcentrum met in het bijzonder merkkleding. De mooiere en betere winkels liggen in Salamanca zoals Camper. Je kunt het zo gek niet bedenken of zij hebben het wel wat schoeisel betreft. Een ander topper in dezelfde wijk is ABC Serrano. Dit winkelcentrum bestaat uit maar liefst acht verdiepingen. De helft is helemaal gewijd aan mode. Ben je moe geworden van het winkelen dan zijn er restaurants aanwezig om de inwendige mens te versterken.

Winkelen in Madrid – Per wijk

Sol

Het belangrijkste winkelgebied in het centrum van Madrid bevindt zich rondom de Calle Perciados. Deze bomvolle winkelstraat loopt van het Puerta del Sol tot aan de Gran Vía en leidt onder meer langs het eerder genoemde warenhuis El Corte Ingles en veel andere grote winkelketens. Rondom de Puerta del Sol en Plaza Mayor bevinden zich ook meer traditionele winkeltjes waar je bijvoorbeeld Spaanse hammen, waaiers of keramiek kunt inslaan, met name ook handig als je souvenirs zou willen kopen.

Design en hippe kleding in Chueca

Hoewel Chueca vroeger bekend stond als de verpauperde volksbuurt van Madrid, herbergt de wijk nu exclusieve designerwinkels en verrassende boetiekjes en is het een leuke wijk om te winkelen in Madrid. Voor originele en hippe kleding moet je zijn in de Calle Fuencerral, Calle de Hortaleza en rondom de Plaza Chueca. Als gay-wijk zijn er ook de nodige winkels te vinden gericht op gaypubliek. Verder zijn er in Chueca ook de nodige internationale ketens als G-Star en Crocs aanwezig.

Malasaña

Als je op zoek bent naar echte altnernatieve kleding die je niet hebt kunnen vinden in Chueca, dan moet je maar eens een wijkje opschuiven naar Malasaña. Hier komen liefhebbers van vintagekleding, underground uitgaanskleding of creatieve juweelboetiekjes volop aan hun trekken.

La Latina

Ook La Latina is bezaaid met hippe boetiekjes en tal van fijne winkeltjes. Koopjesjagers kunnen op zondag toeslaan op El Rastro (Spaans: de rommelmarkt). Deze kolossale markt – goed voor zo’n 3500 kraampjes! – wordt gehouden op zondagen en feestdagen tussen 09:00 uur en 15:00 uur. Als je een koopje op de kop wilt tikken en de drukte voor wilt zijn, zorg dan dat je er vroeg bij bent.

Op chic in Salamanca

Salamanca is de kleinste, maar meest chique wijk van Madrid. Hier vind je Calle Serrano, de duurste winkelstraat van Madrid.. In deze straat zijn designerwinkels van bijvoorbeeld Armani, Cartier en Versace gevestigd. Ook hebben hier veel plaatselijke modeontwerpers een winkel, onder wie Adolfo Domínguez en Agatha Ruiz de la Prada.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *